Toewijzen middenhuurwoning

Om in aanmerking te komen voor een middenhuurwoning moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. We vinden het namelijk belangrijk om onze woningen zo passend mogelijk toe te wijzen. Wilt u weten welke stappen u moet nemen om kans te maken op een middenhuurwoning? Op deze pagina leest u meer informatie.

In 6 stappen naar een middenhuurwoning

Stap 1: Zoeken

Op onze aanbodpagina vindt u alle beschikbare vrije sector woningen en middenhuurwoningen. Meestal verhuren wij de middenhuurwoningen met ‘HuurVoorrang’. De advertenties met HuurVoorang zijn oranje en hebben een aftelkok. Advertenties met een paarse kleur zijn woningen zonder huurvoorrang.

Mails krijgen van ons aanbod?

Schrijf u dan in voor de aanbodmail om op de hoogte blijven.

Stap 2: Reageren

Ziet u een woning die past bij uw wensen? Bekijk goed of u voldoet aan de voorwaarden die in de advertentie staan.

U reageert op deze woning met de MyQii app. Op deze pagina leest u meer informatie over het reageren op een middenhuurwoning.

Stap 3: Loting uit passende kandidaten

Wanneer de aftelklok afgelopen is, kijken wij welke kandidaten aan alle voorwaarden voldoen. Uit deze passende kandidaten loten wij wie de eerste kandidaat wordt. Wij bellen deze kandidaat altijd voor een bezichtingsafspraak. De woningen die niet worden aangeboden met HuurVoorrang wijzen wij ook via een loting toe.

Stap 4: Bezichtiging

Voor het bezichtigen van een woning zijn er twee situaties mogelijk:

Bezichtigen bij de huidige huurder

Woont er nog een huurder in de woning? Dan kunt u met de huidige bewoner een afspraak maken om de woning te komen bezichtigen. Dit is tussen u en de huidige bewoner, wij zullen hier niet bij aanwezig zijn.

Wordt u uitgenodigd om een bewoonde woning te gaan bezichtigen? Dan zullen we met u bespreken wat u kunt verwachten en wat wij van u verwachten.

Bezichtiging lege woning

Samen met onze medewerker krijgt u de gelegenheid om de woning te bezichtigen.

Stap 5: Tekenen huurovereenkomst

U ontvangt de huurovereenkomst per e-mail. Deze ondertekent u digitaal. Bij de huurovereenkomst ontvangt u van ons een factuur voor de eerste maand huur inclusief servicekosten. Wij rekenen geen borg en bemiddelingskosten.

Tip

Zorg dat alle voorzieningen zoals gas, water en elektriciteit op uw naam staan op de datum van de sleuteloverdracht.

Stap 6: Sleuteloverdracht

Op de dag van de oplevering lopen we samen door de woning en ontvangt u de sleutels en een opleveringsrapport met de meterstanden. Veel woonplezier in uw nieuwe woning!