Huurvoorrang

Huurt u nu een sociale huurwoning? Dan maakt u kans op Huurvoorrang. U kunt dan doorstromen naar een middenhuurwoning. Uw sociale huurwoning komt dan beschikbaar voor iemand die een sociale huurwoning zoekt.

Doorstromen naar een middenhuurwoning

Wij willen graag dat huurders een woning vinden die past bij hun inkomen. Daarom krijgen huurders van een sociale huurwoning met een te hoog inkomen voorrang op een middenhuurwoning. Dit zorgt voor doorstroming. Dit betekent dat u verhuist naar een meer geschikte woning, die past bij uw situatie. Dat kan een groter huis zijn, omdat er kinderen zijn gekomen. Of juist kleiner, nu de kinderen het huis uit zijn.

Goed om te weten

Hoe wijst Woonin middenhuurwoningen toe?

Wij houden ons aan een volgorde bij het toewijzen van woningen:

  1. Sociale huurders in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede.
  2. Sociale huurders van DAK Regio Utrecht (voorheen WoningNet).
  3. Sociale huurders buiten de Regio Utrecht.

Hoe krijg ik Huurvoorrang?

Reageert u op een woning met Huurvoorrang én woont u nu in een sociale huurwoning in Utrecht, Nieuwegein, Houten of Wijk bij Duurstede? Dan krijgt u dus de meeste voorrang. Er gelden wel een paar spelregels:

  •  Zorg dat u binnen 1 week reageert op de woning. Bij de advertentie van de woning staat een aftelklok. Reageren doet u met een MyQii account
  • U huurt nu een zelfstandige sociale huurwoning. Huurt u een onzelfstandige sociale huurwoning, zoals een kamer? Dan geldt Huurvoorrang niet voor u.
  • Krijgt u een woning toegewezen? Dan laat u uw huidige sociale huurwoning leeg achter.

Waar wij op letten

  • Wanneer er meerdere kandidaten geschikt zijn, loten wij tussen alle kandidaten.
  • Voor Huurvoorrang geldt geen inkomensplafond. Wij willen graag dat mensen kunnen doorstromen naar een middenhuurwoning.