Nieuwe bewoners van BUUR ontvangen sleutel

Op woensdag 6 september 2023 kregen 70 huurders van Woonin de sleutels van hun gloednieuwe woning overhandigd. In de stalende zon stond een team van medewerkers klaar om alle nieuwe huurders te ontvangen. De woningen, verdeeld over twee blokken, staan in het centrum van Leidsche Rijn. Een fantastische plek, met alle voorzieningen op loopafstand.

Een plek in de maatschappij

BUUR is een gemengd woonproject. Met een gemengd woonproject zorgen we ervoor dat iedereen een fijne betaalbare woonplek kan krijgen in Utrecht. Ook mensen die het soms nog lastig vinden om geheel zelfstandig te wonen. Woonin en Portaal werken daarom bij BUUR nauw samen met Lister om ook mensen met een zorgvraag in hun eigen woning te ondersteunen naar meer zelfstandigheid en een plek in de maatschappij. Op deze manier dragen we bij aan een inclusieve samenleving.

Oplevering laatste blok van BUUR naar verwachting in het voorjaar van 2024

Het bouwen van project BUUR is nog niet klaar. Het laatste blok wordt momenteel gebouwd. Dit is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 klaar. Als alles af is dan is Utrecht ruim 310 sociale huurwoningen rijker. En daarnaast ook nog eens bijna 150 middenhuurwoningen die via Woonhave verhuurd worden. Een waardevolle en broodnodige aanvulling voor de stad Utrecht!

BUUR is een initiatief van Wonam, Woonin en Portaal. Wonam heeft het volledige ontwikkelmanagement verzorgd en het project namens alle drie de partijen ontwikkeld. De woningen zijn gebouwd door ERA Contour. NWA Architecten, Dam & Partners en JCAU zorgden voor het ontwerp.