Veiligheid, onderhoudscontracten en verzekeringen

Op deze pagina vindt u meer informatie over onderhoudscontracten, verzekeringen en veiligheid.

Kies uw onderwerp

Gas, water en elektra

Als u een woning huurt, betaalt u altijd voor gas, water en elektra. Meestal betaalt u de kosten hiervoor aan ons. De kosten zijn dan in uw huurprijsopbouw opgenomen. 

Lees meer

Glasverzekering

Heeft u een glasverzekering via ons? Dan kunt u schade aan glas melden bij Glastotaal Beheer of Glascombinatie Nederland. Zij maken een afspraak om uw glas te maken.

Lees verder

Sleutels en sloten

Het is belangrijk dat u uw woning goed kunt afsluiten. Bent u een sleutel kwijt of wilt u sleutels bijmaken? Bekijk op de volgende pagina wat u kunt doen.

Liften

In veel flats zitten liften. Het onderhoud aan de liften doen wij niet zelf. In de lift vindt u altijd een sticker met contactgegevens van het bedrijf dat de lift onderhoudt.

Lees verder

Brandveiligheid

Woonin moet ervoor zorgen dat een woning of woongebouw brandveilig is en geen gevaar oplevert voor bewoners, gebruikers en de omgeving.

Lees verder

Riolering en afvoeren

De riolering is een buizenstelstel. Het zorgt voor opvang en afvoer van afvalwater en water uit de lucht.

Lees verder

Verwarming

Heeft u centrale verwarming? Dan is het belangrijk dat u zelf ook weet hoe u de ketel goed gebruikt. 

Lees meer

Mechanische ventilatie

In alle woningen is ventilatie nodig. Ventilatie zorgt voor frisse lucht in uw woning en voorkomt schimmel in uw woning. In veel woningen is er dan ook mechanische ventilatie geplaatst. Lees meer om te lezen wat u kunt doen als de mechanische ventilatie in uw woning niet goed werkt.

Lees meer

Onderhoudscontracten

Veel onderhoud in en rondom de woning doen wij zelf. Voor sommige werkzaamheden vragen we een specialist. Hiervoor hebben wij contracten afgesloten met gespecialiseerde bedrijven. 

Lees meer