Energiebesparing

Gas en stroom bepalen een groot deel van uw woonkosten. U kunt op verschillende manieren energie besparen. Met hulp van uw gemeente en met handige tips.

Spreekt u een andere taal? Kijk dan op energie.steffie.nl. Op deze website kunt u een video aanklikken in uw eigen taal. U krijgt in de video uitleg over energie besparen.

Hulp per gemeente

Utrecht en Nieuwegein

In Utrecht en Nieuwegein kunt u de Energiebox aanvragen. De Energiebox is een cadeautje van uw gemeente (en woningcorporatie). U ontvangt persoonlijke tips van een energiecoach om uw energieverbruik te verlagen. U krijgt ook gratis een doos met energiebesparende producten. 

Houten

In Houten kunt u hulp krijgen van EnergieRijk Houten met een gratis energiebespaarcoach. De energiebespaarcoaches geven u gratis en onafhankelijk advies om uw energierekening omlaag te brengen. Met kleine aanpassingen kan er al energie bespaard worden. De energiebespaarcoach komt thuis bij u langs. Ook kunt u hulp krijgen om radiatorfolie of tochtstrips op te plakken. Als u een laag inkomen heeft (tot 150% van het sociaal minimum), ontvangt u tijdens het adviesgesprek ook gratis energiebesparende producten.

Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede kunt u op bezoek bij het Energieloket. Bij het Energieloket geven energiecoaches gratis tips en adviezen om energie te besparen. U kunt terecht met vragen en ideeën voor een comfortabel huis met een lage energierekening. Zij krijgen advies van vrijwilligers en energie-coaches van de EigenWijkse Energie Coöperatie.

Energiehulp

In het project Energiehulp krijgt u gratis advies en hulp bij kleine energiebesparende maatregelen. Energiecoaches en -klussers helpen u met energiebesparende klussen aan huis. Energiehulp is een samenwerking tussen gemeente Wijk bij Duurstede, Woonin, Heuvelrug Wonen, Stichting Binding en het Energieloket.

Meer informatie en aanmelding vindt u op de website van Stichting Binding.

Tips om energie te besparen

Op verschillende manieren kunt u zelf energie besparen.

Tips lezen