Energiebesparing

Gas en stroom bepalen een groot deel van uw woonkosten. Hieronder leest u verschillende tips om energie te besparen. Zo kunt u slim omgaan met de energie die u verbruikt.

Wilt u liever uitleg in uw eigen taal? Kijk dan op energie.steffie.nl. Op deze website kunt u een video aanklikken in uw eigen taal. U krijgt in de video uitleg over energie besparen.

Zo kunt u energie besparen

  • Controleer regelmatig de waterdruk van uw verwarmingsketel
  • Plak radiatorfolie aan de achterkant van de verwarming
  • Zet apparaten echt uit
  • Vervang een kapotte lamp door een ledlamp
  • Zet de verwarming een uur voordat u gaat slapen lager
  • Verwarm alleen de ruimte waarin u bent
  • Zorg voor goede ventilatie

Meer tips lezen

Hulp per gemeente

In Utrecht en Nieuwegein kunt u de Energiebox aanvragen

De Energiebox is een cadeautje van uw gemeente (en woningcorporatie). U ontvangt persoonlijke tips van een energiecoach om uw energieverbruik te verlagen. U krijgt ook gratis een doos met energiebesparende producten. 

In Houten kunt u hulp krijgen van EnergieRijk Houten

In Houten kunt u hulp krijgen van EnergieRijk Houten met een gratis energiebespaarcoach. De energiebespaarcoaches geven u gratis en onafhankelijk advies om uw energierekening omlaag te brengen. Met kleine aanpassingen kan er al energie bespaard worden. De energiebespaarcoach komt thuis bij u langs. Ook kunt u hulp krijgen om radiatorfolie of tochtstrips op te plakken. Als u een laag inkomen heeft (tot 150% van het sociaal minimum), ontvangt u tijdens het adviesgesprek ook gratis energiebesparende producten.

In Wijk bij Duurstede kunt u op bezoek bij het Energieloket 

Bij het Energieloket geven energiecoaches gratis tips en adviezen om energie te besparen. U kunt terecht met vragen en ideeën voor een comfortabel huis met een lage energierekening. Zij krijgen advies van vrijwilligers en energie-coaches van de EigenWijkse Energie Coöperatie.