Welke gebouwen maken gebruik van warmte-koudeopslag?
Algemeen
Woonin heeft op dit moment vier wooncomplexen in Utrecht en Nieuwegein & verschillende adressen in Houten met een installatie voor warmte-koudeopslag.
In uw huis wordt koeling, verwarming en warm water geregeld via een collectief systeem. Uw woning heeft geen centrale verwarmingsketel of een andere warmtebron. Uw woongebouw heeft een warmte-koude-opslag systeem (WKO). De techniek wordt gebruikt om uw huis te verwarmen of te koelen. De woningen worden verwarmd door een WKO-systeem met vloerverwarming.
In de zomer stopt het systeem warmte in de grond. In de winter gebruikt het systeem deze warmte om de woning te verwarmen. Ook stopt het dan de kou in de grond om in de zomer te kunnen koelen. Is er een grote vraag naar warmte in de winter? Dan schakelen we een gasketel in om de pieken op te vangen.
Woonin heeft op dit moment vier wooncomplexen in Utrecht en Nieuwegein & verschillende adressen in Houten met een installatie voor warmte-koudeopslag.
U sluit een contract voor warmte-koudeopslag af bij Duurzaam Opgewekt, Vaanster of Duurzaam Verbonden.
De verhuurmakelaar zal u er, bij de contracttekening van uw woning, op wijzen dat u zich aanmeldt bij de leverancier. U krijgt van de leverancier een overeenkomst en extra informatie over het systeem van warmte-koudeopslag.
Het verschilt per wooncomplex of adres met welke WKO leverancier u contact moet opnemen. In onderstaand keuzemenu kunt u de juiste contactgegevens voor uw woning vinden.
U zegt zelf het contract met Duurzaam Opgewekt, Vaanster of Duurzaam Verbonden op. Geef ook de meterstanden aan hen door. Zo kunnen zij voor u de eindafrekening opstellen.