Verhuurdersverklaring

Een verhuurdersverklaring is een document waarop staat wanneer u in de woning woonde en of er toen bijzonderheden waren. Er staat bijvoorbeeld of u een huurachterstand had. En of u overlast veroorzaakte. Ook wordt de netto huur vermeld. De verhuurdersverklaring is maximaal 3 maanden geldig.

Veel gevraagd over Verhuurdersverklaring

Wat is een verhuurdersverklaring?

Algemeen

Een verhuurdersverklaring is een verklaring van uw huidige of vorige verhuurder. Daarin staat wanneer u in de woning woonde en of er toen bijzonderheden waren. Er staat bijvoorbeeld of u een huurachterstand had. En of u overlast veroorzaakte. Ook wordt de netto huur vermeld. De verhuurdersverklaring is maximaal 3 maanden geldig.

Wanneer u een woning wilt gaan huren bij Woonin vragen wij u altijd om een verhuurdersverklaring aan te leveren. Wanneer u al van Woonin huurt hoeft dit niet.

Kan ik een verhuurdersverklaring krijgen?

Algemeen

U kunt hier een verhuurdersverklaring aanvragen. U kunt het formulier op 3 manieren ontvangen:

  • wij kunnen de verhuurdersverklaring voor u klaarzetten in Mijn Woonin.
  • wij kunnen de verhuurdersverklaring naar het bij ons bekende postadres sturen.
  • wij kunnen de verhuurdersverklaring naar het bij ons bekende e-mailadres sturen.

Op de verhuurdersverklaring staat wanneer u in de woning woonde en of er toen bijzonderheden waren. Er staat bijvoorbeeld of u een huurachterstand had. En of u overlast veroorzaakte. Ook wordt de netto huur vermeld. De verhuurdersverklaring is maximaal 3 maanden geldig.