Regelen bij een verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u informatie om u op weg te helpen.

Direct regelen

Veel gevraagd over Regelen bij een verhuizing

Ik heb de huur opgezegd. Er is nog post bezorgd. Kan ik deze post ophalen?

Algemeen

Is de woning al bewoond door een nieuwe huurder of koper?
Neem dan contact op met de nieuwe huurder. U kunt zelf langs de woning gaan om uw post op te halen.

Is de woning niet bewoond door een nieuwe huurder of koper?
U kunt uw post na de eindinspectie niet meer ophalen bij de woning. Zorg daarom dat u uw verhuizing doorgeeft bij verschillende postbedrijven, zoals PostNL.

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het doorsturen van uw post naar uw nieuwe adres.

Ik heb de waterstand nodig. Hoe kom ik aan de waterstand?

Algemeen

Meestal zit de watermeter in uw meterkast of in uw kruipruimte. Bij eengezinswoningen vindt u de watermeter in de kruipruimte. Voor sommige flatgebouwen geldt dat u met de algemene voordeursleutel de meterkast kunt openen.

Waterstand doorgeven
U kunt de stand van de meter aflezen en doorgeven aan Vitens. U ontvangt van hen een brief van met een QR-code. U kunt deze scannen met uw telefoon en via de website uw waterstand doorgeven.

Wat gebeurt er met de aanpassingen die ik zelf aan de woning heb gedaan als ik verhuis?

Algemeen

Wij plannen een voorinspectie als u de huur heeft opgezegd. Voor de voorinspectie kunnen we u bellen of komen we bij u langs. Tijdens het gesprek geven wij aan welke aanpassingen u mag laten zitten in uw woning en welke u moet weghalen. U krijgt hiervoor geen vergoeding.

Ben ik verplicht spullen over te nemen van de vertrekkende huurder?

Algemeen

U bent niet verplicht om spullen kosteloos te accepteren. Denk hierbij aan spullen zoals vloerbedekking, laminaat, gordijnen, luxaflex en lamellen.

Ik heb de meterstanden nodig. Hebben jullie die voor mij?

Algemeen

Na de voorinspectie kunt u zelf de contracten van uw woning voor elektra en/of gas alvast opzeggen. Tijdens de eindinspectie maakt de medewerker van Woonin foto's van de meterstanden. Dit zijn dan uw eindmeterstanden. Deze worden u ook nog toegestuurd een eindinspectie rapport. Dit rapport wordt automatisch per mail naar u verstuurd. De meterstanden dient u zelf door te geven. Dit doet Woonin niet voor u.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

In principe is het niet mogelijk om spullen over te nemen in de woning. Dit kan komen doordat we bijvoorbeeld groot onderhoud gaan doen na de verhuizing.

Soms is het mogelijk om spullen over te laten nemen door een nieuwe huurder. Als dat zo is, hoort u dit tijdens de voorinspectie van onze verhuurmakelaar. 

Een aantal regels voor overname:

  • De nieuwe huurder is nooit verplicht om spullen over te nemen van de vertrekkende huurder.
  • De verhuurmakelaar stelt tijdens de voorinspectie vast of en welke overnames aangeboden kunnen worden aan de nieuwe huurder. Dit wordt opgenomen in het voorinspectierapport. De verhuurmakelaar let hierbij op de kwaliteit van de spullen.

Is de nieuwe huurder bekend voordat u verhuist?
Dan kunt u samen met de nieuwe huurder afspraken maken over de overnames. U tekent beide het overnameformulier en levert deze in bij Woonin. U mag ook spullen laten overnemen die niet in het voorinspectierapport staan als u daar voor het einde van uw huurovereenkomst afspraken over maakt met de nieuwe huurder.

Ik ga verhuizen. Hoe geef ik de meterstanden van water en energie door?

Algemeen

U geeft zelf de meterstanden door aan uw water- en energieleveranciers. Dit kunt u het beste doen vlak voordat u de sleutels inlevert. U weet dan met welke meterstanden u de woning verlaat.

Mijn huisgenoot gaat verhuizen. Kan ik een nieuwe huurder voorstellen?

Algemeen

Ja, dat kan. U kunt een nieuwe huurder voordragen als u een onzelfstandige woning huurt.

Woont u in een woning met meerdere huisgenoten?
Dan moeten alle huisgenoten schriftelijk toestemming geven dat de voorgedragen persoon in de leeggekomen kamer mag wonen. Dit kan door het ondertekenen van een speciale brief die jullie van Woonin ontvangen. Dit noemen wij een coöptatiebrief. 

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Algemeen

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Anderen bekeken ook