Waarom wij woningen verkopen

Wij verkopen woningen om verschillende redenen. Het verkopen van woningen helpt ons bij ons doel: goede, betaalbare woningen aanbieden voor mensen met een laag inkomen. Op deze pagina leest u waarom wij woningen verkopen.

Woonin vindt doorstroming belangrijk

Doorstroming betekent dat u verhuist naar een meer geschikte woning, die past bij uw situatie. Dat kan een groter huis zijn, omdat er kinderen zijn gekomen. Of juist kleiner, nu de kinderen het huis uit zijn. Misschien heeft u de financiële ruimte om een eigen huis te kopen. Huurders van een (sociale) huurwoning krijgen daarom voorrang op een koopwoning. Als u verhuist komt uw woning vrij voor iemand anders. Dit zorgt voor doorstroom in onze woningen. 

3 andere redenen voor verkoop

Duurzamer maken van onze huidige woningen

Als wij een sociale huurwoning verkopen, levert dat geld op. Met dat geld maken we bestaande woningen energiezuiniger en beter voor het milieu. Vaak wordt de woning dan ook comfortabeler om in te wonen. Dat kost jaarlijks miljoenen euro’s. Zonder verkoop van woningen is het niet mogelijk om dit te betalen of duurt het veel langer. De doelen die we samen met de gemeenten hebben om sociale huurwoningen te bouwen en te verbeteren, geven hier niet genoeg ruimte voor.

Het onderhouden van deze woningen is te duur

Sommige woningen zijn erg duur om te onderhouden. Soms is er speciale kennis nodig of moeten wij rekening houden met bijzondere eisen voor het onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor onderhoud veel hoger zijn dan het onderhoud van andere woningen. Daarom is dit ook een reden om een woning te verkopen.

We kunnen investeren in nieuwbouwwoningen

We gebruiken de opbrengst van verkochte woningen ook om nieuwe betere woningen te bouwen. Deze voldoen aan een betere standaard: duurzame, comfortabele woningen van goede kwaliteit. Dit soort woningen zijn minder duur om te onderhouden en passen bij een woningcorporatie.