Leeuwesteyn blok 1a

Leeuwesteyn 1a

111 sociale huurwoningen met bijzonder woonconcept

Leeuwesteyn is een nieuwe, duurzame woonbuurt met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Het ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. De buurt grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide. De Dafne Schippersbrug en de gele brug verbinden Leidsche Rijn, en daarmee Leeuwesteyn, met de rest van Utrecht. Op bouwveld 1A realiseert Woonin 111 sociale huur appartementen en eengezinswoningen met een bijzonder woonconcept.


Langer zelfstandig blijven wonen

Het woonconcept richt zich op ouderen met en zonder zorgbehoefte en gezinnen. Het doel is dat mensen hier zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat doen we door de appartementen levensloopbestendig te realiseren en door samen te werken met zorgaanbieder AxionContinu.

Wat dit concept bijzonder maakt is dat de bewoners betrokken zijn en omkijken naar elkaar. Naast ouderen komen hier ook gezinnen te wonen. We zoeken bewoners die bewust kiezen om te wonen in dit woonconcept en moedigen hen aan zich actief op te stellen in de gemeenschap. Er komt een gemeenschappelijke huiskamer en een royale binnentuin, dé centrale ontmoetingsplekken voor bewoners.

Woonprogramma

Het woonprogramma is nog deels in ontwikkeling, maar de contouren staan vast. Zo bestaat het gebouw uit drie woonlagen en op sommige punten uit vier en vijf woonlagen. Hiermee creëren we variatie in de gevelaanzichten. Er komt een overdekte parkeerplaats en er is ruimte om fietsen en scootmobielen te stallen.

Het wooncomplex biedt plaats aan circa 17 eengezinswoningen van 116 m2 en 94 twee- en driekamerappartementen variërend in oppervlakte van 49-74 m2.

Toewijzen en reageren

Inschrijven voor een woning is nu nog niet mogelijk. De advertenties van de woningen verschijnen op Woningnet. Houd deze webpagina in de gaten voor meer informatie over de manier van toewijzen.

Planning

De planning voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn 1A is als volgt:

  • Start bouw: najaar 2022
  • Start inschrijving: nog niet bekend
  • Oplevering eerste woningen: eind 2023.

Bovenstaande planning is nog niet definitief. Deze kan nog veranderen. Zodra er meer bekend is over de planning, passen we dat aan op de website.