Norbruislaan
-
Groot onderhoud
-
Planning
-
Vraag en antwoord
-
Documenten
De woningen aan de Burgemeester Norbruislaan 50 tot en met 212 (even nummers) zijn ruim 60 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft Woonin plannen gemaakt om de woningen te verbeteren. Daarnaast willen we het gevoel van veiligheid aan de straatkant verbeteren door de maisonnettes anders in te delen. Hierdoor kunnen we woningen toevoegen, net als op de hoogste etage waar nu bergingen staan.
Eind maart 2023 is een meerderheid van de bewoners akkoord gegaan met de plannen. Daarmee is het vereiste draagvlak gehaald. We gaan dus over tot het uitvoeren van de plannen. Bewoners krijgen daardoor een betere woning, waarin zij nog lang prettig en comfortabel kunnen wonen.
Wat gaat er gebeuren?
Alle 54 etagewoningen worden grondig gerenoveerd en gelijk gasloos gemaakt. De woningen krijgen daarom een warmtepomp. De bewoners krijgen elektrische verwarming en gaan elektrisch koken.
De 27 maisonnettewoningen worden gerenoveerd en opgesplitst, waardoor 53 nieuwe appartementen ontstaan.
De huidige bedrijfsruimte wordt weggehaald, waarvoor twee poortstudio’s terugkomen. Ook verbouwen we de huidige bergingen in de (zolder)kap tot zogenaamde ‘topwoningen’. Dit zijn 27 woningen van circa 45 m2. Deze woningen zijn bestemd voor jongeren (tot 30 jaar). Een deel daarvan wordt toegewezen aan jongeren uit de buurt door middel van ‘buurtvoorrang’.
We laten het aantal woningen in dit project toenemen van 82 naar 136. Daardoor kunnen we meer mensen een betaalbare woning bieden en zo een bijdrage leveren aan de strijd tegen de woningnood.
Aanmelden
Heeft u interesse in een van deze woningen? Dan moet u ingeschreven staan bij DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet). Alle woningen worden via DĀK regio Utrecht geadverteerd.
Planning
Aannemer Coen Hagedoorn Bouw voert de werkzaamheden in opdracht van Woonin uit. Vanaf maandag 29 april zijn zij gestart met het opbouwen van de bouwplaats en de steigers. Vanaf 27 mei starten de werkzaamheden in de woningen. Alle informatie over het project leest u op hun website.
Scan de QR code, dan komt u direct op de webpagina. Hier kunt u ook vragen stellen.
Vraag en antwoord
Voor wie zijn de woningen bestemd?
Van de reguliere huurders zijn er 16 die tijdens de werkzaamheden tijdelijk naar een wisselwoning verhuizen en na de renovatie terugkeren naar de eigen woning of doorschuiven naar een passende woning binnen het woongebouw.
Ook hebben alle vertrekkende maisonnettebewoners voorrang om terug te keren naar een van de gerenoveerde woningen in het woongebouw. Zij kunnen dan met hun terugkeerurgentie reageren op een passende woning in het woongebouw.
De overige woningen worden allemaal via DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet) geadverteerd.
Hoe verloopt de toewijzing?
Alle ‘topwoningen’ en ‘poortwoningen’ zijn bestemd voor jongeren (tot 30 jaar). Een deel daarvan wordt toegewezen aan jongeren uit de buurt door middel van ‘buurtvoorrang’. Hiervoor hebben we toestemming nodig van de gemeente Utrecht.
Voor alle overige woningen geldt het passend toewijzen. Dit houdt in dat uw huishoudgrootte en inkomen passend moet zijn voor de woning.
Waar kan ik mij aanmelden?
Heeft u interesse in een woning? Dan moet u ingeschreven staan bij DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet). Alle woningen worden via DĀK regio Utrecht geadverteerd.
Hoe worden (buurt)bewoners betrokken bij het vervolgproces?
We blijven iedereen informeren via deze website, nieuwsbrieven en wijkberichten. De aannemer houdt buurtbewoners op de hoogte van onderwerpen zoals sloopoverlast, veiligheid en de inrichting van het bouwterrein.
De aannemer gebruikt de Cobee App om over de bouw te communiceren. Zo kunnen huurders en omwonenden makkelijk op de hoogte blijven van de werkzaamheden. Deze app is te downloaden via Google Play voor Android -toestellen of de App-store voor op Apple-toestellen.