LindeOord

26 sociale huurappartementen met ontmoetingsruimte

In Houten realiseert MBB Ontwikkeling het project LindeOord. Het bestaat uit twee gebouwen: koopappartementen en sociale huurappartementen met een ontmoetingsruimte. Woonin verhuurt de huurappartementen aan senioren (65+). De bouw is inmiddels gestart en naar verwachting worden de woningen eind 2024 opgeleverd.

Veel aandacht voor het gebouw en omgeving

Samen met de omgeving is gewerkt aan een stedenbouwkundig plan. Dat leidde tot 2 woonblokken. Eén woonblok van 19 (vrije sector) koopappartementen. En één woonblok met 26 sociale huurappartementen en een algemene ruimte. Er zijn in totaal 5 tweekamerappartementen en 21 driekamerappartementen. Het parkeren van auto’s gebeurt op het openbare terrein voor het gebouw. Binnen in het gebouw is ruimte voor het stallen van scootmobielen. 

Huiskamer voor bewoners én de buurt

In LindeOord komt er een huiskamer voor gemeenschappelijk gebruik van bewoners en de buurt. Dit is een plek voor ontmoeting, activiteiten en initiatieven door en voor bewoners en de wijk. Met een huiskamer in dit complex wil Woonin bijdragen aan nabuurschap en gemeenschapskracht, het verbinden van mensen en het versterken van de sociale samenhang in het gebied.

Start verhuur

De verwachting is dat beide gebouwen eind 2024 gereed zijn. We verwachten dat we de huurwoningen in juni 2024 op WoningNet (DĀK regio Utrecht) te huur aanbieden.

De appartementen

In het complex komen vijf tweekamerappartementen en  21 driekamerappartementen. De woonkamers met open keuken bieden een gezellige leefruimte. 

Elke woning op de begane grond heeft een buitenruimte waardoor bewoners kunnen genieten van de groene omgeving. Bij het complex komt ook een gedeelde binnentuin, waar ontmoeting centraal staat. Alle woningen op de verdiepingen hebben een balkon.

Ook hebben de woningen een inpandige berging voor de technische installaties. Hier zit ook een aansluiting voor de wasmachine en extra bergruimte. 

Woningen-met-zorg van Zorgspectrum

Er komen 8 woningen-met-zorg van ZorgSpectrum. Deze woningen komen niet op WoningNet. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Deze ziet u bij het kopje vraag en antwoord. U kunt hiervoor een mail sturen naar klantadvies@zorgspectrum.nl 

Planning

De aannemer MBB bouwt op dit moment het gebouw met de koopappartementen en het gebouw met de 26 sociale huurappartementen. We verwachten dat de woningen rond november 2024 worden opgeleverd. 

Van de 26 sociale huurappartementen worden er 8 woningen-met-zorg aangeboden via ZorgSpectrum. De verhuur hiervan verloopt ook via ZorgSpectrum. De overige 18 sociale huurappartementen komen in juni 2024 op WoningNet. We verwachten de woningen in december 2024 te verhuren. 

Let op: de planning kan in de praktijk altijd iets afwijken. 

Vragen & antwoorden

Wat worden de prijzen van de huurappartementen?

Het is nog niet bekend wat de huurprijzen van de sociale huurwoningen exact worden. De huur voor de appartementen zal ongeveer € 690 zijn. Dit is kale huur, zonder servicekosten. 

De definitieve huurprijzen en servicekosten zijn bekend als de inschrijving via WoningNet geopend is.

Hoe kan ik mij inschrijven op de huurappartementen?

De 18 sociale huurappartementen worden via DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet) geadverteerd. Zonder inschrijving kunt u geen kans maken op de woningen. U kunt zich inschrijven op de website van DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet).

Er worden 8 woningen met zorg van ZorgSpectrum aangeboden. Deze woningen worden niet aangeboden via WoningNet. U kunt hiervoor een mail sturen naar klantcontact@zorgspectrum.nl. Meer over de voorwaarden leest u onder het kopje 'Voorwaarden inschrijven woning met zorg.'

 

Wat zijn de sorteerregels voor de 18 sociale huurappartementen?

  1. Leeftijd 65+
  2. Geen verschil tussen een- of tweepersoons huishoudens.
  3. Lokale voorrang voor bewoners uit Houten Noordwest.
  4. Van Groot Naar Beter Regeling: als je een sociale huur eengezinswoning (met minimaal 4 kamers) achterlaat. 
  5. Lage inkomens: uw inkomen moet voldoen aan de regels om in aanmerking te komen voor sociale huur.

Voorwaarden inschrijven woning met zorg

Er worden 8 woningen met zorg van ZorgSpectrum. Deze woningen komen niet op WoningNet. U kunt hiervoor een mail sturen naar klantcontact@zorgspectrum.nl. 

Let op: om hiervoor in aanmerking te komen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent minimaal 65 jaar oud en hebt minimaal 5 uur zorg per week nodig. 
  • Wijkverpleging (PV of VP) met een indicering via zorgverzekeringswet en/of begeleiding en ondersteuning op basis van een WMO-indicatie. 
  • U hebt een Indicatie Wet Langdurige Zorg (WLZ) 

Is er meer informatie over de koopappartementen?

Ja, de ontwikkelaar heeft een website gemaakt voor de verkoop van de koopappartementen: www.lindeoord.nl.

Komen er zonnepanelen op de woningen?

Dit is wel de bedoeling. Op dit moment gaan we uit van twee panelen per woning.