JUKO: De Kunstenaar en De Professor

JUKO

Op het voormalige terrein van korfbalvereniging JUKO, het JUKO-terrein, worden 40 sociale huurappartementen gerealiseerd. Wij bouwen hier twee woongebouwen in een parkachtige omgeving. Het ene appartementengebouw biedt ruimte aan 15 appartementen en het andere gebouw heeft 25 appartementen.

Levensloopbestendige appartementen

De driekamerappartementen zijn voorzien van twee slaapkamers, keuken, badkamer, toilet en berging. In de berging is het mogelijk een scootmobiel op te laden. Vanuit de berging heeft u direct toegang tot de woning. De woningen zijn zeer geschikt voor senioren en worden ook met voorrang toegewezen aan 65-plussers.

Duurzaam en energiezuinig

Op de daken van de gebouwen worden zonnepanelen geplaatst, er komt een warmtepomp en de woningen beschikken over mechanische ventilatie. Daarmee zijn de woningen duurzaam en energiezuinig.

Planning

In juni 2022 zijn we gestart met de bouw van de 40 appartementen. De appartementen worden prefab gebouwd. Dat betekent dat onderdelen zoals muren, badkamer en toilet al in de fabriek klaar zijn gemaakt en alleen nog maar geplaatst hoeven te worden. Hiermee kunnen we snel opbouwen. We verwachten begin 2023 de woningen op te leveren. Vanaf 20 december tot 27 december 08.00 uur worden de woningen op WoningNet geadverteerd.

Toewijzing

De appartementen worden met voorrang aangeboden aan 65-plussers. Op deze manier proberen wij een natuurlijke doorloop te creëren waarbij ouderen hun eengezinswoningen verruilen voor een gelijkvloers appartement. Ook krijgen bewoners uit Jutphaas-Wijkersloot voorrang en daarna heel Nieuwegein. De woningen wijzen we passend toe via WoningNet.

Inschrijven

Inschrijven voor een woning is nu nog niet mogelijk. Van 20 december tot 27 december 08.00 uur worden de woningen op www.woningnet.nl geadverteerd. De woningen worden passend toegewezen via WoningNet. U kunt de verhuurbrochure hier bekijken. 

Planning

In juni 2022 zijn we gestart met de bouw van de 40 appartementen. De appartementen worden prefab gebouwd. Dat betekent dat onderdelen zoals muren, badkamer en toilet al in de fabriek klaar zijn gemaakt en alleen nog maar geplaatst hoeven te worden. Hiermee kunnen we snel opbouwen. We verwachten begin 2023 de woningen op te leveren. Van 20 december tot 27 december 08.00 uur (2022) worden de woningen op WoningNet geadverteerd.

Hier kunt u de verschillende appartementen van het JUKO gebouw bekijken.

Woningtype A

Woningtype Asp

Woningtype B

Woningtype Bsp

Woningtype Csp