Hof van Leeuwesteyn

111 sociale huurwoningen met bijzonder woonconcept

Leeuwesteyn is een nieuwe, duurzame woonbuurt met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Het ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. De buurt grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide. De Dafne Schippersbrug en de gele brug verbinden Leidsche Rijn, en daarmee Leeuwesteyn, met de rest van Utrecht. Woonin realiseert hier 94 sociale huurappartementen en 17 eengezinswoningen met een bijzonder woonconcept.


Langer zelfstandig blijven wonen

Het woonconcept richt zich op ouderen vanaf 55 jaar met en zonder zorgbehoefte en gezinnen. Het doel is dat mensen hier zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat doen we door de appartementen levensloopbestendig te realiseren en door samen te werken met zorgaanbieder AxionContinu.

Wat dit concept bijzonder maakt is dat de bewoners betrokken zijn en omkijken naar elkaar. Naast ouderen komen hier ook gezinnen te wonen. We zoeken bewoners die bewust kiezen om te wonen in dit woonconcept en moedigen hen aan zich actief op te stellen in de gemeenschap. Er komt een gemeenschappelijke huiskamer en een royale binnentuin, dé centrale ontmoetingsplekken voor bewoners.

Woonprogramma

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen en op sommige punten uit vier en vijf woonlagen. Hiermee creëren we variatie in de gevelaanzichten. Er komt een overdekte parkeerplaats en er is ruimte om fietsen en scootmobielen te stallen.
Het wooncomplex biedt plaats aan circa 17 eengezinswoningen van 116 m2 en 94 twee- en driekamerappartementen variërend in oppervlakte van 49-74 m2. Hiervan zijn 25 appartementen in samenwerking met AxionContinu gerealiseerd. Dat betekent dat deze appartementen speciaal bedoeld zijn voor ouderen die zorg nodig hebben. AxionContinu levert de zorg dan aan huis, waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. 

Plattegronden woningen Hof van Leeuwesteyn

Ga voor de plattegronden van de woningen naar de tabbladen bovenaan de pagina. Klik op 'meer' en vervolgens op 'plattegronden'.  

Toewijzen en reageren

U kunt niet meer reageren voor een woning in Hof van Leeuwesteyn. De reactietermijn is al gesloten. Geselecteerde kandidaten ontvangen persoonlijk een e-mail.

Virtual Reality Tour

VR-rondleiding Hof van Leeuwsteyn

VR-tour bekijken

  1. Bezoek de website van Woonin met uw mobiele telefoon of tablet.
  2. Klik op de afbeelding hierboven. Of ga naar https://hofvanleeuwesteyn.eigenwijsinpixels.nl/
  3. Klik op het oogje om de VR-tour te beginnen.
  4. Door uw telefoon te bewegen kunt u rondkijken. Door op een witte cirkel te klikken verplaatst u zich.
  5. Klik op 'Exit VR' om de tour te beëindigen.

Planning

De planning voor de ontwikkeling van Hof van Leeuwesteyn is als volgt:

  • De bouw is in volle gang
  • Inschrijving op DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet) is inmiddels gesloten.
  • Oplevering eerste woningen: juni/juli 2024

Bovenstaande planning kan nog veranderen. Zodra er iets verandert in de planning, passen we dat aan op de website.

Plattegronden woningen Hof van Leeuwesteyn

Klik op de afbeelding om deze te vergoten.

Plattegrond tweekamerappartement:

Plattegrond driekamerappartement:

Plattegrond eengezinswoning:Vraag en antwoord

Hoeveel eengezinswoningen worden hier gerealiseerd?

Binnen Hof van Leeuwesteyn worden 17 eengezinswoningen gerealiseerd met een eigen entree grenzend aan de binnentuin.  De eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 116 m2. 

Hoeveel appartementen worden hier gerealiseerd?

Het gebouw bestaat uit 41 tweekamerappartementen van 49 m2, 4 tweekamerappartementen van 68 m2 en 49 driekamerappartementen van 74 m2. 

Komen er ook gemeenschappelijke ruimtes?

In het gebouw komt een gemeenschappelijke woonkamer, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De gemeenschappelijke binnentuin is alleen voor bewoners. Ook hier kan men samenkomen. 

Zijn de appartementen geschikt voor ouderen?

De appartementen zijn bedoeld voor ouderen vanaf 55 jaar. We bouwen ze met het oog op de toekomst. Dat betekent dat we zo min mogelijk drempels in de appartementen aanbrengen en de badkamer en toilet goed toegankelijk zijn. Ook komen er laadplekken voor scootmobielen. De bedoeling is dat ouderen hier zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voor wie zijn de woningen bedoeld?

We ontwikkelen hier een bijzonder woonconcept. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen met en zonder zorgbehoefte vanaf 55 jaar. De eengezinswoningen zijn geschikt voor gezinnen. Het woonconcept houdt in dat ouderen hier langer zelfstandig kunnen blijven wonen met een beetje hulp van de buren. Daarom zoeken we ook actieve bewoners die hun steentje bij willen dragen aan een fijne buurt. AxionContinu kan zorg aan huis leveren.

Wat houdt het bijzonder woonconcept in?

We willen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. We maken de appartementen geschikt voor ouderen vanaf 55 jaar en werken samen met AxionContinu. De eengezinswoningen zijn bedoeld voor gezinnen. De bewoners van Hof van Leeuwesteyn kijken naar elkaar om, zijn een goede buur en ondernemen zo nu en dan samen activiteiten. Door middel van de binnentuin en de gemeenschappelijke ruimte wordt ontmoeting gestimuleerd.

Wat houdt de samenwerking met AxionContinu in?

AxionContinu biedt zowel laagdrempelige ondersteuning als specialistische zorg voor ouderen die nu of in de toekomst zorg nodig hebben. AxionContinu kan zorg leveren aan de bewoners van de appartementen die daar behoefte aan hebben. De appartementen van AxionContinu zijn bedoeld voor mensen met een indicatie op de Wet Landurige Zorg (WLZ). Heeft u deze indicatie of komt u mogelijk in aanmerking hiervoor dan kunt u contact opnemen met AxionContinu. Zij kunnen u meer informatie geven. U kunt mailen naar hofvanleeuwesteyn@axioncontinu.nl