Heijmans bouwt 264 huurappartementen in Utrecht Leidsche Rijn Centrum

Heijmans start begin 2024 met de bouw van het project BLOEI030 aan het Berlijnplein in Utrecht.

Na een tender van de gemeente Utrecht kreeg Heijmans hiervoor de opdracht, samen met Woonin en Wonam. In het hart van Utrecht Leidsche Rijn, nabij het Berlijnplein, komen er 264 huurappartementen bij. Het bijzondere aan het plan is dat veertig woningen bestemd zijn voor ‘beschermd thuis’, een samenwerking met het Leger des Heils. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen met intensieve woonbegeleiding. Woonin en Wonam verhuren deze appartementen. BLOEI030 kan rekenen op een bijdrage van € 3,3 miljoen uit de Startbouwimpuls van de Rijksoverheid.

Het complex krijgt zes woonlagen. De woonblokken bestaan uit samengestelde gebouwen, die vanbinnen beschutte pleinen, straten en hoven vormen. Elk gebouw heeft haar eigen architectuur en eigen karakter.

Maarten Cornelissen, manager Vastgoed Woonin: “In BLOEI030 creëren wij ruimte en warme plekken voor kwetsbare mensen, onder andere in samenwerking met het Leger des Heils. In het gebouw woont straks een diverse mix aan mensen in verschillende woningtypen, waarbij ontmoeting centraal staat. Het gebouw stimuleert mensen uit verschillende leefwerelden samen te komen, bijvoorbeeld in de klimaattuin en eetbare tuin, of op het pleintje. Woonin zet bij dit project in op community-vorming met mensen die daarvoor gemotiveerd zijn”. 

Meer weten over BLOEI030? Kijk op de projectpagina.