Op zoek naar een huurwoning

Zoekt u een sociale huurwoning? Onze beschikbare sociale huurwoningen in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede staan op DĀK regio Utrecht (WoningNet).

Schrijf u daarom allereerst in als woningzoekende via de website van DĀK regio Utrecht. Zonder inschrijving bij DĀK regio Utrecht, kunt u niet reageren op een woning. U kunt hier bekijken hoe u zich kan inschrijven op de website van DĀK regio Utrecht.

Veel gevraagd over Op zoek naar een huurwoning

Kan ik mijn woning ruilen met een woning die vrijkomt?

Algemeen

Nee, dat kan niet. Vrijgekomen woningen adverteert Woonin op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet). We bieden ook woningen aan bij instellingen voor mensen van bijzondere doelgroepen.

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Algemeen

Via de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet) schrijft u zich in als woningzoekende. Daar vindt u ons aanbod van sociale huurwoningen. Klik op de knop 'inschrijven' en u vindt het inschrijfformulier. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk dan in uw omgeving of iemand u kan helpen.

Wilt u weten welke stappen nodig zijn voordat u een sociale huurwoning kunt huren?
Meer informatie vindt u op onze webpagina in 5 stappen van reageren naar huren.

Ik heb een groot gezin. Krijg ik voorrang bij het reageren op grote woningen?

Algemeen

Ja u krijgt dan voorrang. We verhuren een grote woning alleen aan grote gezinnen. Zo willen we voorkomen dat kleine gezinnen in grote woningen terechtkomen. Een groot gezin bestaat uit 5 of meer personen. Met een grote woning bedoelen we:

  • een eengezinswoning;
  • een woning met 5 of meer kamers;
  • een woning van 80m² of meer.

Hoe meld ik mij aan voor Place2BU?

Algemeen

Heb je interesse in wonen bij Place2BU? Ben jij minimaal 23 en maximaal 35 jaar en verdien je niet meer dan € 47.699,- per jaar? (prijspeil 2024) Dan kun je hier inschrijven voor Place2BU. Om kans te maken op een studio moet je ingeschreven staan bij DĀK regio Utrecht (WoningNet). Daarnaast is het belangrijk dat je het motivatieformulier invult. Aan de hand van jouw antwoorden zal de toelatingscommissie uitnodigingen versturen voor een motivatiegesprek. Na het gesprek kan een studio aan jou worden toegewezen. 

Ik ben dakloos. Kan ik met spoed een woning krijgen?

Algemeen

  • Voor Utrecht of Wijk bij Duurstede kijkt u op de website van de Urgentiewijzer of u urgentie kunt krijgen.
  • In Nieuwegein kunt u urgentie aanvragen via de gemeente.
  • In Houten kunt u noodhuisvesting aanvragen via website van de gemeente Houten.

U kunt ook terecht bij verschillende instellingen voor noodopvang. En u kunt zich inschrijven als woningzoekende op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet). 

Ik wil graag doorschuiven naar een andere woning in mijn portiek. Is dit mogelijk?

Algemeen

Soms kunt u doorschuiven naar een andere woning in uw portiek. Als dit mogelijk is, dan ziet u dit in de woningadvertentie op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet).

Verhuren jullie aangepaste woningen?

Algemeen

Ja, wij verhuren aangepaste woningen.

Woont u in gemeente Utrecht of in Wijk bij Duurstede?
Dan bepaalt Stichting Het Vierde Huis of u een aangepaste woning kunt krijgen.
U vindt meer informatie over aangepaste woningen op de website van Het Vierde Huis. Of u kunt bellen naar 0900 - 260 00 60.

Woont u in gemeente Nieuwegein of Houten?
Dan kunt u op de website van de gemeente informatie vinden over urgentie op een aangepaste woning. Kijk voor Houten op de website. Voor Nieuwegein kijkt u op de website om urgentie aan te vragen.

Kan ik tijdelijk een woning huren?

Algemeen

Een tijdelijke woning verhuren wij niet zelf. U vindt de voorwaarden en de beschikbare woningen op de de website van HOD Leegstandsbeheer.

Kan ik ook reageren op sociale huurwoningen van Woonin als ik student ben?

Algemeen

Ja, dat kan. Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. En bij het aantal mensen met wie u samenwoont. Zorg daarom dat u deze gegevens goed invult op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet).

Ik zie een woning van jullie leeg staan. Kan ik daar wonen?

Algemeen

Soms staat een huurwoning wat langer leeg. Dat heeft meestal te maken met onderhoud. We adverteren de woning dan als het onderhoud klaar is.

Het kan ook zijn dat wij de woning willen verkopen. De woning wordt dan niet aangeboden op DĀK regio Utrecht (WoningNet). Alle koopwoningen die wij aanbieden vindt u op deze pagina.

Verhuren jullie woningen aan bijzondere doelgroepen?

Algemeen

Woonin stelt elk jaar een aantal huurwoningen beschikbaar aan bijzondere doelgroepen. Dat zijn mensen uit een zorginstelling of asielzoekers met een verblijfsdocument.

Verhuren jullie woonwagenstandplaatsen?

Algemeen

In Utrecht en Nieuwegein verhuren wij woonwagenstandplaatsen. Om in aanmerking te komen moet u ingeschreven zijn bij DĀK regio Utrecht (WoningNet). 

Inschrijven kan via de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet). Met uw inschrijfnummer van DĀK regio Utrecht kunt u op de wachtlijst komen.

Meer weten over de wachtlijst?
Neem contact op met organisatie Nijbod. Zij beheert de wachtlijst voor Woonin en zijn te bereiken op 040  - 252 40 25. 

Verhuren jullie woningen aan woongroepen?

Algemeen

Ja, wij verhuren woningen aan woongroepen. U leest hier meer over woongroep. Neem voor vragen contact op met Woonin via 088 98 90 123. U kunt vragen naar de afdeling verhuur.

Ik ben geïnteresseerd in wonen in een woongroep/woonproject. Hoe pak ik dat aan?

Algemeen

De meeste woongroepen hebben een coöptatierecht. Dat betekent dat de achterblijvende huurders zelf nieuwe huurders mogen kiezen als er een woning vrij komt. Daarnaast moet u ingeschreven staan bij DĀK regio Utrecht (WoningNet) regio Utrecht. Lees hier meer over woongroep.