Seniorenwoningen

Bent u een 65-plusser en op zoek naar een woning? Wij bieden verschillende woningen voor senioren aan in Utrecht, Houten, Wijk bij Duurstede en Nieuwegein. U kunt voorrang krijgen op deze woningen.

Bekijk alle seniorenwoningen van Woonin op deze pagina.

Alle beschikbare woningen staan op DĀK regio Utrecht (WoningNet) Bent u geïnteresseerd? Op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet) kunt u zien welke woningen voor senioren u op dit moment kunt huren. Soms zitten deze woningen in speciale seniorencomplexen. Dit zijn gebouwen waar vaak een gezamenlijke woonkamer, ontmoetingsruimte of tuin is.

Veel gevraagd over Seniorenwoningen

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Algemeen

Woonin heeft woningen die geschikt zijn voor 65-plussers. Deze woningen kunt u huren in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede.

Op deze pagina ziet u welke woningen wij aanbieden. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet) bekijken welke woningen op dit moment beschikbaar zijn om te huren. 

Waarom kunnen er in seniorenwoningen ook mensen jonger dan 65 jaar wonen?

Algemeen

Iedereen met een passend inkomen mag reageren op seniorenwoningen. Mensen die ouder zijn dan 65 jaar krijgen voorrang op deze woningen.

Het kan voorkomen dat er bij het reageren op een seniorenwoning geen geschikte kandidaten zijn die deze voorrangsregeling hebben. Dan komen andere kandidaten aan de beurt. Dit kunnen dan ook mensen jonger dan 65 jaar zijn.

Welke regelingen kan ik als 55-plusser/ 65-plusser krijgen?

Algemeen

Als 55/65-plusser krijgt u soms huurvoorrang en hulp van een verhuisadviseur, wooncoach of woonadviseur. Bekijk hieronder welke regeling voor uw woonplaats geldt.

Wat is het verschil tussen Verzorgd Wonen, Langer Thuis en Wonen met zorg?

Algemeen

  • Verzorgd wonen: een woning die geschikt is voor mensen die graag zelfstandig willen wonen en die (op termijn) zorg aan huis nodig hebben. Wij hebben Verzorgd Woningen in een aantal complexen in Nieuwegein.
  • Langer Thuis: een regeling waarbij huurders kleine aanpassingen in hun woning (zoals beugels, verhoogd toiletpot) met korting kunnen laten plaatsen door een aannemer van Woonin. Zo kunnen ze langer thuis blijven wonen.
  • Wonen met zorg: een woonvorm waarbij we mensen uit de maatschappelijke opvang of die dakloos zijn, een woning aanbieden met begeleiding. Bijvoorbeeld door een organisatie zoals Leger des Heils of het Buurtteam.